Landet jeg aldri fikk se

Om tapet av et kjært beiteland og hva som venter en ung reindriftsame når en arv skal føres videre.

På kalvemerking hos Máhkarávju

Et av årets høydepunkter i reindriften er kalvemerkingen. Reinfakta besøkte Máhkarávju siida på Magerøya i Nordkapp kommune under arbeidet i juli.

10 tips til hvordan ta hensyn

Reinsdyr er frittvandrende beitedyr året rundt. På ulike tider av året kan dyrene være sårbare for forstyrrelser. Med litt innsikt, enkel planlegging og en dose sunn fornuft kan du enkelt ta hensyn til reindyrenes ve og vel.

Ta Rudolf-testen!

Test dine reinskills og prøv deg på vår uhøytidelige Rudolf-test!

Reindrift+fotball =❤️

Damelaget til Spiertagáisa

Har du hørt om noen som tar en pause i kalvemerking av rein så ungdommene kan delta på fotballturnering? Her er en historie om hvordan idrett bidrar til bedre kontakt mellom reindriftssamer og andre.

Fakta om reindrift

Samisk reindrift er både en næring og et samisk levesett som er en viktig del av samisk kultur. Les mer her.

Konsultasjonsplikt i samiske saker

Sameloven inneholder en konsultasjonsplikt for stat, fylkeskommuner og kommuner til å konsultere Sametinget – og andre samiske interesser i saker som påvirker dem.

Aktuelt

Forstå reindrifta

Mat og råvare

var rocket_lcp_data = {"ajax_url":"https:\/\/reinfakta.no\/wp-admin\/admin-ajax.php","nonce":"e2be2079e2","url":"https:\/\/reinfakta.no\/aktuelt","is_mobile":false,"elements":"img, video, picture, p, main, div, li, svg","width_threshold":1600,"height_threshold":700,"debug":null}