Velkommen til reinskolen!

Samiske reindriftsutøvere og deres barn opplever dessverre mye hets og fordommer.

Undersøkelser viser at dette ofte handler om manglende kunnskap og informasjon om samisk reindrift i Norge. Vi tror at kunnskap er nøkkelen til å skape forståelse og redusere hets mot reindriftsutøvere og samer for fremtidige generasjoner.

Derfor har vi samlet informasjon, artikler og ressurser innefor ulike tema og kategorier for bruk i klasserommet. I tillegg har vi samlet ulike presentasjoner om reindrifta som kan lastes ned, Rein-quiz spillet som kan spilles i fellesskap eller på elevers mobiltelefoner samt andre enkle læringsspill og lenker for læreren.

RESSURSER FOR DEG SOM ER LÆRER ELLER PEDAGOGISK PERSONALE

Samisk reindrift drives i 140 kommuner fra Hedmark i sør til Finnmark i Nord. Sjansen er stor for at en eller flere Siidaer driver med aktiv reindrift i akkurat din kommune. Tema om reindrift i skolen kan være en brobygger og redusere konflikter og skape forståelse.

Kanskje har skolen din også elever fra en reindriftsfamilie, der resten av klassen kanskje lurer på hva det innebærer?

Lær om reindrift i de 8 samiske årstidene

REINDRIFTSLIVET

MATPRAT - MORSOMME VIDEOOPPSKRIFTER MED REIN

REINDRIFT OG HISTORIE

En naturlig del av Norges landskap helt siden istiden

FILMER - HETS OG HAT MOT REINDRIFTA OG SAMER

Netthets og hatefulle ytringer er like virkelig selv om det gjøres bak et tastatur. Dette er noe av det reindriftsutøvere, deres familier, barn og samer generelt opplever i sosiale medier og kommentarfelt hver eneste dag.

var rocket_lcp_data = {"ajax_url":"https:\/\/reinfakta.no\/wp-admin\/admin-ajax.php","nonce":"a6e13b5432","url":"https:\/\/reinfakta.no\/reinskolen","is_mobile":false,"elements":"img, video, picture, p, main, div, li, svg, section, header","width_threshold":1600,"height_threshold":700,"delay":500,"debug":null}